
sprawdzają się one jako samodzielna przekąska, ale nie tylko. Przepisy wegańskie często łączą je na przykład z komosą ryżową, czy makaronem z soczewicy. Takie połączenie to rewelacyjny obiad, który jest nie tylko energetyczny i zdrowy, ale też smaczny. Warto więc od czasu do czasu po niego sięgnąć.
Wegetarianie zajadają się więc między innymi
Przepisy wegańskie oraz przepisy wegetariańskie w dużej mierze bazują na produktach roślinnych. Mąki, kasze, ryże, owoce, warzywa - to ich podstawa. A czym się różnią? Przede wszystkim podejściem do produktów odzwierzęcych, jak mleko, miód, czy jajka. Kuchnia wegańska w zupełności z nich rezygnuje. Wegetariańska natomiast z nich korzysta. Wegetarianie zajadają się więc między innymi w tradycyjnych naleśnikach, weganie już ich nie jedzą. Podobnie jest z tak popularną w Polsce jajecznicą, czy twarogami.
Nieco inaczej sytuacja wygląda jeśli chodzi
Kuchnia wegetariańska wielu osobom kojarzy się przede wszystkim z warzywami, mlekiem i produktami mącznymi. I rzeczywiście, to one odgrywają tutaj kluczową rolę. Przepisy wegetariańskie często łączą tego typu składniki, co owocuje naprawdę wyśmienitymi daniami. Nieco inaczej sytuacja wygląda, jeśli chodzi o przepisy wegańskie. Kuchnia wegańska nie stosuje niczego, co od zwierząt pochodzi. Nie ma więc tu ani jajek, ani produktów mlecznych. Zamiast nich wykorzystuje ona szereg warzyw i owoców, które można wykorzystać na wiele sposobów.